Beste Bitcoin exchange

Eén van de eerste keuzes die je als (nieuwe) crypto investeerder dient te maken heeft betrekking tot het uitkiezen van de exchange waarbij je gaat handelen. Door de jaren heen zijn er op de markt menig aantal verschillende Bitcoin exchanges verschenen die stuk voor stuk het overwegen waard kunnen zijn. Je kan overal in principe Bitcoin kopen, maar je moet ook naar andere factoren kijken.

Wat nu precies de beste Bitcoin exchange 2023 is kan voor iedereen anders zijn. Dit is namelijk geheel afhankelijk van de persoonlijke eisen waarover je beschikt. Ben jij ook benieuwd naar wat nu precies voor jou de meest interessante Bitcoin exchange van 2023 kan zijn? Dan kunnen we je alleen maar aanraden om je even te verdiepen in de onderstaande informatie.

Wat is de beste Bitcoin exchange 2023?

Zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangehaald is het zo dat de beste Bitcoin exchange 2023 niet voor iedereen dezelfde partij hoeft te zijn. Dat lijkt in eerste instantie misschien een beetje vreemd, maar dat is het eigenlijk niet. De voorkeuren van de beginnende investeerder kunnen bijvoorbeeld helemaal anders zijn dan deze waar meer ervaren investeerders over beschikken. Bovendien is het ook niet ondenkbaar dat de eisen van een trader bijvoorbeeld anders zijn dan deze van iemand die specifiek wenst te investeren voor de lange(re) termijn.

Voordat je op zoek gaat naar de voor jou beste Bitcoin exchange 2023 is het dan ook in de praktijk altijd interessant om jezelf even af te vragen aan welke eisen deze partij allemaal precies dient te voldoen. Wanneer je dat doet zal je rekening willen houden met onder meer:

 1. De kosten die je moet betalen op de transacties die je gaat uitvoeren;
 2. Welke (eventuele) staking mogelijkheden er worden aangeboden;
 3. Over welke veiligheidsmaatregelen de broker of exchange beschikt;
 4. Of je de mogelijkheid hebt om in te stappen met vers fiat-geld (euro) of niet;

Bovenstaande aandachtspunten zijn uiteraard nog maar het puntje van de ijsberg. In de praktijk kunnen heel wat meer factoren dan ook een rol spelen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de exacte handelsparen die worden aangeboden of bijvoorbeeld de kans om deel te nemen aan zogenaamde initial exchange offerings. Hoe dan ook, even op een rijtje zetten wat jij dus precies van de beste BTC exchange verwacht is in de praktijk nooit een overbodige luxe, in tegendeel.

Welke partijen komen dan allemaal in aanmerking?

Ondanks het feit dat de beste Bitcoin exchange 2023 dus niet voor iedereen dezelfde partij hoeft te zijn moet het gezegd dat er natuurlijk wel enkele exchanges zijn die met kop en schouders boven de rest uitsteken. Wij hebben alvast drie partijen voor je uitgezocht die volgens ons zomaar kans zouden kunnen maken op de titel van beste exchange van 2023. Welke partijen dat nu precies zijn? Dat laten we je ontdekken door middel van het onderstaande overzicht.

1. Bitvavo

Bitvavo is eigenlijk een uitstekende combinatie van enerzijds een broker en anderzijds een exchange. Voor beginnende investeerders is het zeer eenvoudig mogelijk om in te stappen in crypto met fiat-geld door het uitvoeren van een storting met iDeal. Ook biedt de app voldoende informatie over coingegevens, zoals de Bitcoin koers, nieuws en crypto statistieken.

Tegelijkertijd beschikt deze partij evenwel ook over een uitstekend handelsplatform waar je net zoals bij een exchange als Binance gewoon de meest uitgebreide orders op kan doorvoeren. Tegelijkertijd biedt Bitvavo haar gebruikers eveneens de mogelijkheid om staking aan te zetten. Zolang je bepaalde holdings aanhoudt op het platform van Bitvavo zal je dan ook kunnen blijven rekenen op passieve (staking) opbrengsten.

 • Kosten: Maximaal 0.25% per transactie.
 • Staking: Ja, flexibel.
 • Verzekering: Ja, accounts verzekerd tegen hacks tot wel €100.000.
 • iDEAL: Ja

10 euro gratis bij Bitcoin exchange Bitvavo? En €10.000 gratis BTC handelen?

Het kan bij de goedkoopste exchange van Nederland.

2. Bybit

Voor ontzettend veel mensen die bezig zijn met crypto geldt dat de titel van beste Bitcoin exchange 2023 eigenlijk met zekerheid naar Bybit moet gaan. Niet alleen staat deze exchange erom bekend uiterst toegankelijk te zijn, daarnaast biedt ze gewoon ook ontzettend veel interessante mogelijkheden aan om bijvoorbeeld passieve inkomsten met crypto te kunnen verdienen. Door de samenwerking met SATOS kan je nu ook eenvoudig met iDEAL storten.

In ieder geval, Bybit profileert zichzelf sinds jaar en dag als een ronduit uitstekende Bitcoin exchange en dat zal ook richting de toekomst meer dan waarschijnlijk niet veranderen.

SATOS heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank, maar Bybit zelf niet.

 • Kosten: Maximaal 0.10% per transactie.
 • Staking: Ja, flexibel en fixed.
 • Verzekering: Ja, fonds tegen hacks. Geen account specifieke verzekeringen.
 • iDEAL: Ja, via SATOS.

$40 gratis Bitcoin bij Bybit, 10% korting én tot $30,000 stortingsbonus.

Het kan bij de grootste exchange ter wereld.

3. Coinbase

Coinbase is sinds jaar en dag een vaste waarde op de cryptomarkt. Ze mag zich zowel voor de beginnende als voor de (semi)professionele investeerder in crypto ook één van de beste partijen noemen. Dit niet in het minst omdat ze eigenlijk over twee verschillende platformen beschikt waar je bij kan handelen. Daarnaast biedt Coinbase haar gebruikers door middel van het Coinbase Earn programma ook de mogelijkheid aan om gratis crypto te verdienen. Zo wordt het ook voor mensen met een klein(er) budget mogelijk om de vruchten te plukken van de volatiliteit op de cryptomarkt.

Tip: Handel via Coinbase Pro om kosten te besparen.

 • Kosten: Maximaal 1.49% per transactie.
 • Staking: Ja, flexibel en fixed.
 • Verzekering: Ja, verzekerd tegen hacks.
 • iDEAL: Ja.

Altijd kunnen genieten van de beste Bitcoin exchange? Dat doe je zo!

Zou jij graag altijd met zekerheid gebruik willen maken van de voor jou beste exchange van dat moment? Hou er dan rekening mee dat de beste Bitcoin exchange 2023 misschien niet automatisch ook de beste partij van 2023 of één van de vele daarop volgende jaren moet zijn. Zaken zoals bijvoorbeeld de handelstransacties, maar ook de staking opbrengsten kunnen bijvoorbeeld zomaar veranderen.

Bovendien kan ook het volume afnemen bij een bepaalde partij door de introductie van een nieuwe exchange op de markt. Door aandacht te besteden aan al deze factoren en door regelmatig even een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende Bitcoin exchanges op de markt zal je met absolute zekerheid altijd gebruikmaken van de meest interessante partijen die er bestaan.

Wat is een Bitcoin exchange?

Een Bitcoin exchange is een online platform waar gebruikers Bitcoin kunnen kopen, verkopen en verhandelen. Het fungeert als een tussenpersoon tussen kopers en verkopers van de cryptocurrency.

Waarom zou ik een exchange gebruiken?

Een exchange biedt een gecentraliseerd platform voor het veilig en efficiënt verhandelen van Bitcoin. Het biedt ook toegang tot marktgegevens, zoals de huidige prijs, handelsvolume en historische prijsinformatie.

Wat is de beste Bitcoin exchange in 2023?

De beste BTC exchange in 2023 kan variëren afhankelijk van persoonlijke voorkeuren. Factoren zoals kosten, stortingsmogelijkheden, staking-opties en veiligheidsmaatregelen kunnen allemaal invloed hebben op de keuze van een individu.

Welke exchanges zijn populair voor het handelen in Bitcoin in 2023?

Bitvavo, Bybit en Coinbase zijn enkele van de populaire exchanges in 2023. Elk van deze platforms heeft zijn eigen unieke voordelen en functies.