Bitcoin kopen

Bitcoin is al tijdenlang een bekend gespreksonderwerp en komt ook regelmatig in het nieuws. Het cryptoproject weet veel investeerders voor zich te winnen, maar kan ook voor grote verliezen te zorgen. De enorme koersstijgingen en diepe dalen zorgen voor de nodige aandacht. Het is nog altijd mogelijk om rendement te creëren met het investeren in Bitcoin. Het is zelfs gemakkelijker dan ooit te voren om eigenhandig Bitcoin te kopen. Dankzij de komst van diverse crypto exchanges en brokers kan men met het grootste gemak Bitcoin kopen en verkopen. Een voordeel is dat de particulier Bitcoin kopen met iDEAL en Bancontact kan.

In dit artikel vertellen wij hoe je je eerste Bitcoin koopt en wat je allemaal kan verwachten.

Bitcoin kopen bij een exchange

Het is eenvoudig om een account aan te maken bij een zogeheten crypto exchange. Dat zijn speciale platformen die cryptomunten met een bewaarportemonnee aanbieden. Je krijgt namelijk een persoonlijke Bitcoin wallet toegewezen bij de exchange, waarmee je je BTC kan beheren. De exchanges beiden ook de mogelijkheid om crypto te kopen met iDeal. Je kan de cryptomunten op ieder moment weer verkopen en omwisselen voor euro’s. Bitcoin kopen kan eenvoudig bij de goedkoopste exchange van Nederland: Bitvavo.

Bitvavo is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) en je ontvangt nu 10 euro gratis Bitcoin.

Hoe koop ik Bitcoin met iDEAL?

Bitcoin kopen met iDEAL is tegenwoordig zeer eenvoudig. Allereerst dien je een account te registreren. Een account aanmaken is gratis en duurt enkele minuten. Nadat jij het verificatieproces hebt doorlopen kan je cryptocurrency gaan kopen. Je stort een bedrag naar eigen voorkeur op jouw account. Storten kan met iDEAL, maar ook met een creditcard of Bancontact. Kies Bitcoin, vul het bedrag in en de munten verschijnen meteen in jouw persoonlijke wallet. wees je ervan bewust dat je ook een gedeelte van een Bitcoin kopen kan.

De gebruiker kan op ieder gewenst moment inloggen in zijn account en de huidige koers bekijken. Als je tevreden bent met de winst, dan kan je de munten verkopen. Het geldbedrag zal vervolgens in euro’s op jouw bankrekening worden gestort.

Stap voor stap uitleg hoe je Bitcoin koopt:

 1. Registreer een account bij Bitvavo (en handel de eerste 10.000 euro gratis).
 2. Voer de gevraagde verificaties uit (dit is volgens de Nederlandse wet verplicht).
 3. Stort eurotegoed met iDEAL, Bancontact of bankoverschrijving.
 4. Ga naar je Dashboard en klik op Bitcoin.
 5. Wissel je eurotegoed om voor Bitcoin om Bitcoin te kopen.

Je hebt nu succesvol Bitcoins gekocht en dit is binnen enkele seconden geleverd in je Bitcoin wallet. In je account kan je de huidige waarde zien van je portfolio op basis van de huidige Bitcoin koers.

Bitcoin wallet


Als jij Bitcoin kopen besluit dan zal jij de munten ergens veilig moeten bewaren. Het gaat om een digitale valuta, waardoor het niet mogelijk is om de munten fysiek te beheren. Je zal een wallet moeten aanmaken, oftewel een digitale portemonnee. Een offline wallet kan jij goed beveiligen, waardoor het voor hackers vrijwel onmogelijk is om jouw cryptomunten te kunnen stelen. Er zijn online wallets beschikbaar. Daarnaast is het eenvoudig om Bitcoin te versturen, bijvoorbeeld voor een betaling.

Van Bitvavo ontvang je je eigen Bitcoin wallet. Houd er rekening mee dat dit een online wallet is, waardoor iedereen met jouw gebruikersnaam en wachtwoord toegang kan krijg tot de wallet. Zorg dus dat je je account goed beveiligt met 2FA, een anti-phishing code en een sterk wachtwoord. Als je helemaal zeker wil zijn van je veiligheid dan kan je een offline wallet overwegen.

Waarom Bitcoin kopen met iDEAL?

Allereerst is iDEAL het gemakkelijkste en snelste betaalsysteem van Nederland. De betalingen verlopen direct via jouw bankrekening, waardoor je later geen rekening krijgt opgestuurd. Daarnaast hoef je vrijwel geen persoonsgegevens te delen en worden de betalingen meteen verwerkt. Bitcoin kopen met iDEAL is voordeliger, aangezien jij geen rente hoeft te betalen. Je komt ook niet in de verleiding om meer te kopen dan jij kan betalen.

Verder zorg je met een iDEAL betaling ervoor dat je bankrekening direct wordt geverifieerd met je persoonsgegevens.

Wel of geen Bitcoin aanschaffen?

Het investeren in Bitcoin is een moeilijke keuze waar je goed over moet nadenken en niet impulsief moet kopen. Hierbij is het verstandig om goed de voordelen en nadelen tegenover elkaar uit te lichten.

Een goed ijkpunt is dat je alleen in Bitcoin zou moeten investeren wanneer je geld over hebt en al je vaste lasten betaald hebt. Daarnaast is het ook verstandig wanneer je geld over hebt om dit niet in 1 asset te investeren, maar te verspreiden over verschillende assets. Zo doe je aan risicospreiding en heb je niet direct verlies wanneer de Bitcoin koers zakt.

Voordelen investeren in BTC

 • Grootste crypto project ter wereld.
 • Andere koersen volgen (vaak) de Bitcoin koers.
 • Het is een base-currency dat (vaak) eerst aangekocht moet worden.
 • Hoogste handelsvolumes.
 • Iedere exchange biedt het aan.
 • Hedge tegen inflatie.
 • Wordt nog veel aan ontwikkeld.

Nadelen van Bitcoin

 • Koers kan zakken en dit kan leiden tot verliezen.
 • Je bent je eigen bank, waardoor je de toegang tot je wallet kan verliezen.
 • Gevoelig voor negatief nieuws.
 • Hoge prijsvolatiliteit (kan ook positief zijn uiteraard) wat kan resulteren in een koersrisico.

Wat is Bitcoin?

De Bitcoin is de bekendste en duurste cryptomunt ter wereld. De valuta werd in 2008 gelanceerd en de bedenker van de munt is nog altijd niet bekend. De vraag naar een digitaal betaalmiddel nam toe en privacy begon een steeds belangrijkere rol te spelen in onze samenleving. Het vertrouwen in de banken en overheden neemt af. De Bitcoin maakt het dan ook mogelijk om betalingen te verrichten zonder de tussenkomst van een bank of een instelling. Het bedrag zal direct worden overgemaakt. Cryptobetalingen verlopen sneller en zijn goedkoper.

Hoe koop ik mijn eerste Bitcoin?

Ontdek onze stap voor stap uitleg hoe je je eerste (gedeelte van) een Bitcoin koopt. Van het registeren van een nieuwe account, het storten van tegoed en het aanschaffen van je eerste Bitcoin.

Kan ik BTC ook kopen met iDEAL?

Zeker weten! Je kan BTC kopen met iDEAL, voordelen hiervan is dat de betaling direct verloopt via een vertrouwde bank. Ook verifieer je op die manier automatisch je bankrekening.

Hoe beheer en bewaar ik mijn Bitcoins?

Je ontvangt van de verkopende partij je eigen Bitcoin wallet. Hiermee bewaar, verstuur en ontvang je je Bitcoin.

Moet ik een hele Bitcoin kopen?

Zeker niet! Je kan al investeren in Bitcoin vanaf 1 euro. Een Bitcoin kan opgedeeld worden in duizenden gedeeltes.